Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква Успіння Пресвятої Богородиці в Славському

Фб Тетяни Казанцевої

Середа, 22 травня 2019, 17:40

На вандального батюшку зі Славського завели кримінал

церква Успіння Пресвятої Богородиці в Славському

Поліція зареєструвала кримінальне провадження через знищення автентичних розписів Модеста Сосенка у церкві Успіння Пресвятої Богородиці в Славському.

Про це повідомила речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 17 травня, Сколівський відділ поліції у Львівській області зареєстрував кримінальне провадження через знищення об'єктів культурної спадщини – під ремонтних робіт церкви Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Славську тут знищили усі автентичні розписи митців Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка.

За словами Юлії Шевченко, наразі поліція збирає матеріали для проведення експертиз, а процесуальне керівництво над розслідування здійснює Стрийська місцева прокуратура. 

Нагадаємо, 16 травня у Львівській ОДА заявили, що подали позов до суду з вимогою вилучили церкву Успіння Пресвятої Богородиці у Славському з власності громади міста.

Зазначимо, у цій церкві під час ремонту знищили усі автентичні розписи митців Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка, виконані ще у 1909 році. Настоятель церкви не зупинив ремонтні роботи попри численні звернення науковців та фахівців з охорони історичної спадщини.

Натомість в В УГКЦ назвали знищення автентичних розписів поспішним рішенням громади Славського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.