Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ганущин і Гірняк

Вівторок, 28 травня 2019, 11:17

Гірняк виступив проти звіту Ганущина на сесії Львівської облради

Ганущин і Гірняк

Депутати включили у порядок денний звіт голови Львівської облради Олександра Ганущина, незважаючи на протести Володимира Гірняка.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за включення у порядок денний звіту голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина. "За" проголосували 44 депутати.

Натомість заступник Олександра Ганущина Володимир Гірняк виступив з проханням до депутатів не розглядати звіт голови Львівської обласної ради, аргументуючи це тим, що спочатку Олександр Ганущин має визначитися із своїми політичними партнерами.

"Минулого разу, коли вперше питання звіту без погодження з керівниками фракцій було поставлено в порядок денний я не прийшов тоді на президію. Пане Ганущин, якщо ви хочете шукати інших політичних партнерів – скажіть про це, якщо ви хочете формувати більшість з "Самопоміччю" чи з іншими політичними силами – скажіть про це" – наголосив Володимир Гірняк.

За його словами, у травні 2018 року, коли відбувалися голосування за деяких головних лікарів області, коли деякі з депутатів пропонували хабарі та посади, однак тоді це питання не пройшло. Сьогодні ця ситуація повторюється.

"Розпочалася ситуація, яка була минулого року: знову обзвон, знову пропозиція хабарів, знову тиск. Я прошу вас сьогодні не розглядати питання звіту голови Львівської обласної ради. Хай чітко визначиться політична конфігурація у цих стінах, в іншому випадку я вважаю, що це неприпустимо і це стане загрозою нормального функціонвання Львівської обласної ради" – додав Володимир Гірняк.

Нагадаємо, на минулій сесії облради Олександр Ганущин звинуватив свого заступника Володимира Гірняка у спробах лишити його посади. Натомість заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк пояснив, що звіт Олександра Ганущина не внесли у порядок денний через те, що він пізно його подав.

Нагадаємо, у 2015 році Ганущина обрали головою Львівської облради, він пройшов у раду на місцевих виборах від Блоку Петра Порошенка, а у 2014 році був членом Народного Руху України.

Також він є радником народного депутата Ярослава Дубневича на громадських засадах. Раніше Ганущин стверджував, що Дубневичі – одні з багатьох, кого він консультує, але заперечував більш тісну співпрацю з олігархами.

Володимир Гірняк працював на посаді директора ТзОВ "Юридично – інвестиційної компанії "Правосвіт", був кандидатом на посаду мера Львова у 2015 році, пройшов у облраду на місцевих виборах від Громадянської позиції, тоді ж його обрали заступником голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.