Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Середа, 29 травня 2019, 16:36

Садовий звинуватив Середу в кримінальній бездіяльності у середу

Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий звинувачує поліцію в інцидентах у Львівській міськраді.

Про це повідомив міський голова Львова на своїй Facebook-сторінці.

На думку Андрія Садового, сьогоднішній штурм протестувальниками Львівської міської ради та напад на в.о. директора Адміністрації міського голови Євгена Бойка і охоронця з Муніципальної варти є наслідком бездіяльності поліції.

"Я звертався до керівника поліції області Walera Sereda після нападу на працівників мерії, коли їм в обличчя лили фарбу. Я попереджав головного правоохоронця області, що за анонсованими пікетами Ратуші стоїть банальний криміналітет і місцеві бариги, які хочуть грабувати місто" – заявив міський голова Львова.

Садовий також додав, що сьогодні в Києві він поінформував про інцидент міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та керівництво поліції і очікує конкретних дій.

"Якщо і після цього реакції не буде, зроблю висновок, що поліції в області нема і справа захисту міста від бандитів – це виключно наша внутрішня справа. Ми справимось, як зробили це у 2014, коли Львів після "Ночі гніву" протягом двох тижнів обороняли виключно добровольці" – зауважив політик.

Нагадаємо, сьогодні активісти з з "Національного корпусу", ВГО "Сокіл", "Об'єднання добровольців" та інших ГО міста увірвалися у будівлю Львівської міської ради, щоб поговорити із чиновниками щодо відставки Андрія Садового.

Під час штурму вони побили керівника адміністрації Євгена Бойка та муніципала.

Додамо, у понеділок низка громадських організацій Львова встановила намети на площі Ринок з вимогою відставки міського голови Андрія Садового. Активісти обуруються тим, що у п'ятницю троє чиновників міськради безкоштовно отримали квартири на які претендували учасники АТО зі Львова.

Тоді ж під час виконкому активісти, серед яких були і учасники ГО "Рабів до раю не пускають", облили зеленою фарбою заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа. За словами Андрія Садового, "львівський екс-регіонал Іван Спринський виконав замовлення алкоМАФії". 

А 27 травня депутати Львівської міської ради Петро Адамик, Маркіян Лопачак та Григорій Козловський зареєстрували ухвалу про припинення повноважень міського голови Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.