Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 6 червня 2019, 18:25

6 червня: найпопулярніші запити у Google

Львів

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 6 червня, українці найбільше шукали у пошуковику Google інформацію, що цього дня в Україні святкують Вознесіння Господнє. Це одне з найважливіших релігійних свят християн, за традицією, відзначають на сороковий день після Великодня. 

Саме на Вознесіння офіційно завершується святкування Великодня. У цей день християни припинять вітатися словами "Христос Воскрес! Воістину Воскрес!". За народним повір'ям, на Вознесіння не можна відмовляти у допомозі нужденним та мандрівникам.

Також українці цікавилися тим, що 6 червня в Україні святкують День журналістики. День працівників ЗМІ або ж День журналіста, святкують в Україні вже 25 років. 

Спочатку святкувати планували 15 травня. У цей день в нашій країні вперше вийшла газета українською мовою "Зоря Галицька". Пізніше прийняли рішення про те, що для професійне свято журналістам відведуть 6 червня. Двадцять п'ять років тому, у 1992 році, у бельгійському Брюсселі Національну спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Ці запити набрали понад 2 тисячі українців.

Важливими новинами цього дня на Варіантах була інформація про те, що:

- у Львові підтримали петицію проти варварської обрізки дерев

- у Львові присвоїли ім’я Сергія Дмитровського скверу на площі Данила Галицького.

- лвівські депутати вимагають оприлюднити інформацію про кримінальні справи, відкриті проти чиновників міськради.

- львівські депутати скерували запит до поліції щодо притягнення до відповідальності Андрія Садового за порушення правил дорожнього руху.

- під стінами Львівської міської ради продовжують перебувати активісти із наметами, а також працівники стоматологій міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.