Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Вівторок, 11 червня 2019, 10:14

Вакарчук боротиметься за скасування мажоритарки

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук заявив, що одним із завдань його партії у разі перемоги буде скасування мажоритарної системи.

Про це повідомив соліст гурту Океан Ельзи, лідер політичної партії "Голос" Святослав Вакарчук у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

За його словами, партія "Голос" у разі проходження до Верховної Ради добиватиметься скасування мажоритарної виборчої системи в Україні.

"Партія "Голос" зробить все, як тільки прийде до влади, щоб мажоритарка як позорне явище зникла назавжди з історії. Я вважаю, що і сьогодні нинішня влада, в тому числі президент, мав зробити все для того, щоб цей парламент змусити відмінити цей закон. Тому що це корупція, це розсадник тотальної безвідповідальності" – заявив Святослав Вакарчук.

Він додав, що у списку партії немає кандидатів, які були депутатами раніше, а кандидати, які були у політиці йдуть від партії по мажоритарних округах.

Нагадаємо, що 6 червня 2019 року Українська Галицька партія ухвалила на позачерговому з'їзді рішення про делегування своїх представників до списку Голосу та спільне узгодження кандидатур на одномандатних виборчих округах Львівщини. Тоді ж партія "Голос" оприлюднила списки партії для участі у дострокових парламентських виборах.

Додамо, раніше Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії "Голос" й що у список партії не потрапить жоден народний депутат останнього скликання, а також що він планує балотуватися у Верховну Раду на парламентських виборах. За кілька годин у його політичну партію зареєструвалося більше 2 000 учасників, а 50 волонтерів він включив до партійного списку Голосу на парламентські вибори.

Також лідер Голосу заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів й не буде об'єднуватися з іншими політичними партіями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.