Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіввугілля

Середа, 12 червня 2019, 16:21

Львіввугілля може очолити новий керівник

Львіввугілля

Володимир Гройсман доручив Міненерговугілля визначитися щодо можливого призначення нових керівників шахт та гендиректора ДП "Львіввугілля".

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні під час зустрічі із гірниками та керівництвом ДП "Львіввугілля" прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, він дав доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості обговорити нові призначення на посади керівників шахт і "Львіввугілля", й завтра "подання на відповідні посади мають бути обговорені, а люди – призначені". 

"Є ДП "Львіввугілля", є його керівництво. Воно має організувати роботу так, аби шахтар прийшов, відпрацював зміну, отримав зарплату – і все. Тож треба визначити керівника, якому довіряють. Я ставлю на контроль. Ситуацію в ДП "Львіввугілля" треба вирішити на системній основі. Приклад Червонограда може стати показовим" – наголосив Володимир Гройсман.

Одночасно Гройсман дав доручення Держаудитслужбі провести перевірку формування собівартості вугілля на державних шахтах, а керівництву Фонд державного майна розблокувати закупівлі.

Нагадаємо, з серпня 2017 року в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" був призначений Олег Акімов. До цього, з 3 серпня 2016 року, директором держпідприємства був Андрій Дяченко.

Нагадаємо, 10 червня гірники "Львіввугілля" оголосили страйк, відмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська.

Як заявляв голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, гірники відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати й оголосили про плани вирушити на Київ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.