Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Місто літератури ЮНЕСКО

П'ятниця, 14 червня 2019, 11:45

Місто літератури ЮНЕСКО обійдеться Львову майже у мільйон гривень

Місто літератури ЮНЕСКО

Львівська міськрада виділила кошти на підготовку до відзначення отриманого Львовом титулу Місто літератури ЮНЕСКО.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив зміни до міського бюджету Львова на 2019 рік. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, міськрада передбачила 700 тис грн на підготовку та виготовлення промопродукції титулу Місто літератури ЮНЕСКО міського палацу культури ім. Г.Хоткевича за рахунок зменшення видатків на інші заходи в галузі культури і мистецтва.

Зазначимо, у грудні 2015 року Львів увійшов до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, здобувши титул Місто літератури ЮНЕСКО, а у 2018 році заснував Премію міста літератури ЮНЕСКО, що присуджується автору або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір, що вперше опублікований українською мовою, було подано 70 видань.

У 2018 році лауреатом Премії міста літератури ЮНЕСКО став Петро Яценко, якого нагородили статуеткою та сертифікатом на 150 тисяч грн за роман "Нечуй. Немов. Небач". 

А цього року організаційний комітет літературного конкурсу продовжив прийом заявок до 30 червня.

Додамо, з 18 квітня у Львові курсують три "Читай-трамваї", що символізують статус міста Лева як міста літератури у мережі креативних міст ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.