Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вино у винниках

П'ятниця, 14 червня 2019, 15:23

Маркевич, Волошин, Ідзінський, Квурт у Винниках відроджували виноградарство

вино у винниках

На першому суспільному винограднику у Винниках відомі винниківчани висадили нові виноградні паростки.

Участь у висаджуванні лоз взяли відомі винниківчани - Мирон Маркевич – заслужений тренер України з футболу, ексголовний тренер Національної збірної України, Віктор Волошин - директор ІТ Step University, Юрій Ідзінський - віцечемпіон Європи та світу з вільної боротьби, Галина Скремета - членкиня мистецької ради при Винниківській міськраді, а також Євгенія Бульба - почесна членкиня Союзу Українок України та Винниківського міького товриства «Просвіта», Тарас Левків - заслужений діяч мистецтв, почесний житель Винник. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міський голова Винник Володимир Квурт.



"Через декілька років ми матимемо шанс отримати вино з винограду, до висаджування якого долучилися ці шановані люди. Протяжність виноградника близько 70 метрів. Це два ряди винограду, буде десь 40 кущів. При хорошому догляді ми зможемо отримати декілька тонн винограду. З нього ми виготовлятимемо власне вино, більше тонни, це буде промоційна продукція, зможемо пригостити нею усіх охочих, гостей міста", - розповів мер міста Володимир Квурт.

За словами Квурта, тут будуть сорти винограду, які добре родять на теренах Галичини. Відповідно усі можуть приїхати подивитись, яким є той чи інший сорт, коли він визріває, придбати лозу чи вино.

"Винники – місто, яке багате на видатні і цікаві особистості. Ми лише збагачуємо майбутній урожай винограду, на який безперечно усі очікують», - Володимир Квурт.

Учасники акції переконують саме від виноградства походить назва – м. Винники. У місті є всі умови для того, аби добре родив виноград. Більше того, колись тут було багато виноградних угідь, місто славилося виноробством.
«Мій батько вирощує й до сьогодні виноград. Він родив настільки багато, що батько і вино робив. Сподіваюся, що займатимуся тим самим. Сьогодні я таку традицію започаткував. Мені дуже приємно бути тут, бо може колись мої діти-внуки скуштують те, що я посадив», - розповів заслужений тренер України з футболу Мирон Маркевич.

Виноградна лоза починає родити на 2-3 рік і може плодоносити до 100 років.
«Я схвалюю, що такі традиції підтримують у нас у Винниках, щоб передати цей досвід молоді. Саме тому я зараз тут на святі винограду. Дай Боже, щоб продовжувалися в нас і інші традиції, які започаткували ще наші предки. Посадили виноград, а тепер сподіваємося ще й на свято вина», - каже почесна винниківчанка Євгенія Бульба.

Влада Винник планує створити ще один суспільний виноградник, на схилі біля одного з місцевих храмів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.