Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аварійні будинки

Четвер, 20 червня 2019, 11:07

Депутати вимагають від Садового попередити руйнацію пам'яток архітектури Львова

аварійні будинки

Львівські депутати звернулися до Андрія Садового з вимогою провести реконструкцію аварійних пам'яток архітектури у місті.

Про це сьогодні під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від Народного контролю Валерій Веремчук.

За його словами, у місті триває руйнація пам'яток архітектури, фрагменти з фасаду аварійних будинків травмують львів'ян, відтак він вимагає від Львівської міської ради попередити такі випадки, вберегти мешканців міста та не дати зруйнуватися пам'яткам архітектури.

"Підготувати повний перелік архітектурних пам'яток, які перебувають в аварійному стані або ж негайної реконструкції потребують їх окремі елементи  (балкони, консолі, карнизи чи ліпнини) та підготувати бюджетні запити для виведення з аварійного стану пам'яток архітектури та їх окремих елементів. А допоки не будуть проведені роботи з реконструкції, огородити, принаймні, потенційно небезпечні місця сигнальною стрічкою для безпеки городян" – заявив Валерій Веремчук.

Нагадаємо, на початку червня на вул. Федорова фрагмент з фасаду будинку обвалився на дівчину, яка потрапила до лікарні із струсом голови. У травні на проспекті Свободи у Львові з фасаду будинку нічного клубу "Спліт" на перехожу впав камінь – жінка отримала травму голови. 

Додамо, на початку року у Львові провели обстеження житлових будинків, які є на утримання міста, щодо виявлення аварійних елементів на фасадах будинків, які загрожували падінню, які міськрада ініціювала 14 січня, а також заборонила утеплювати фасади у будинках-пам'ятках архітектури. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.