Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Новий Розділ

andy-travel.com.ua

Четвер, 4 липня 2019, 12:50

Нафтогаз натякає Новому Роздолу та Новояворівську на зимну зиму

Новий Розділ

Новий Розділ та Новояворівськ можуть залишитися цієї зими без теплопостачання.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

ПП "Гарант Енерго М" не сплачує борги за отриманий від НАК "Нафтогаз України" природний газ. Через це в наступному опалювальному сезоні у містах Новий Розділ та Новояворівськ може бути не стабільне теплопостачання.

За оперативними даними підприємство заборгувало Нафтогазу 313,0 млн грн. Компанія постійно грубо порушує вимоги законодавства щодо розрахунків за газ.

Зазначимо, "Гарант Енерго М" експлуатує майнові комплекси ТзОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" на основі угод з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)

Нафтогаз звернувся до Уряду, АРМА, Міненерговугілля, Мінрегіону та Львівської облдержадміністрації з пропозицією вжити спільні невідкладні заходи для забезпечення розрахунків "Гарант Енерго М".

"Від їхніх рішень залежить стабільне теплопостачання житлових будинків і соціальних закладів міст Новий Розділ та Новояворівськ наступної зими. Не зважаючи на попередні неодноразові звернення Нафтогазу, поки ситуація, на жаль, залишається незмінною" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Львівська ОДА звернеться до АРМА щодо проведення аналізу роботи й можливого відсторонення управителя арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Додамо, січні 2018 року НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн. Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

АРМА звинуватило керівництво Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст і обрало управителем цих ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М". Через проблеми із подачею тепла мешканцям Новояворівська і Нового Роздолу включили опалення лише в листопаді 2018 року.

Крім цього, Богдан та Ярослав Дубневичі подали скарги до Солом'янського районного суду міста Києва про зняття арешту з Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, однак суд своїм рішенням від 21 лютого цього року залишив Новороздольську ТЕЦ під арештом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.