Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

реформа системи управління відходами в Україні

Четвер, 4 липня 2019, 13:31

Львівщину навчать європейського поводження з відходами

реформа системи управління відходами в Україні

Сьогодні у Львові стартував практичний тренінг із розробки Регіональних планів управління відходами та інвестиційних планів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Тренінг відбувся за участі міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака.

"Завдання, яке стоїть перед нашими колегами у Львівській області до кінця 2019 року – розробити регіональні плани управління відходами, які повинні пройти громадські обговорення і процедуру стратегічної, точної оцінки і бути угодженими на рівні уряду та міністерств, відповідальних за це питання" – заявив Семерак.

Реформа системи управління відходами в Україні розпочалася в листопаді 2017 і триватиме до 2030 року. Тоді уряд ухвалив Національну стратегію, відповідно до якої конкретні заходи повинні здійснюватися регіональними планами. Від останніх залежить, які саме об'єкти мають бути створені, із якими потужностями та за які кошти.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Руслана Гречаника, станом на сьогодні існує національна стратегія управління відходами, методичні рекомендації, вже створили робочу групу із фахівців, науковців, представників громадського середовища, чиновників, які розпочали роботу.

"В першу чергу потрібно вирішити питання скорочення обсягів відходів, будівництва екологічно безпечної утилізації, заводів по переробці відходів, вирішити проблему з відходами будівельної галузі " – прокоментував він. 

Нагадаємо, з 1 липня у Львові почали діяти нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів у Львові на найближчі 4 роки.

Ще 26 вересня 2018 року Андрій Садовий створив робочу групу для визначення норм з вивезення сміття у Львові. А вчора у місті затвердили нову концепцію сортування сміття: діятиме 4-контейнерна система відходів для сухого, мокрого сміття, окремо викидатимуть скло і залишкові відходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.