Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

Четвер, 4 липня 2019, 14:00

В Україні хочуть змінити рух транспортних засобів

дороги Львівщини

У Мінрегіон планують запровадити класифікацію вулиць за функціональним призначенням.  

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Зараз же в Україні діє лише класифікація вулиць і доріг в залежності від групи населених пунктів: загальноміські, районні, житлові. Ми пропонуємо поділяти вулиці в залежності від того, на кого вони розраховані:на пішоходів, велосипедистів, громадський транспорт, тощо" – заявив Лев Парцхаладзе.

Зараз же в Україні діє лише класифікація вулиць і доріг в залежності від групи населених пунктів: загальноміські, районні, житлові тощо. Планується змінити  підхід до організації як пішохідної, так і транспортної інфраструктури в містах.

Згідно з новими змінами пішохідна  доріжка розрахована виключно для пішоходів з можливим суміжним рухом велосипедистів, по велосипедній доріжці дозволено рух лише велосипедистів, а магістральна вулиця загальноміського значення повинна бути облаштована широкими тротуарами, регульованими  наземними пішохідними переходами та обов’язковими велосмугами.

Цей перелік наразі доопрацьовують, крім цього, відповідно до категорій вулиць за функціональним призначенням будуть встановлюватися вимоги та рекомендації до ширини кожної з цих функціональних зон.

Нагадаємо, в Україні встановлення металевих стовпчиків перед пішохідними переходами буде обов'язковим.

Додамо, Кабмін хоче змінити дорожню розмітку на пішохідних переходах і малювати її навскіс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.