Суд збільшив покарання двом посадовцям Львівщини за хабарництво

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:11

Вищий спеціалізований суд України скасував занадто м’яке рішення суду апеляційної інстанції стосовно двох посадових осіб, які вимагали та отримували хабарі, та збільшив покарання.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

«Голова однієї з сільських рад Жидачівського району та заступник начальника районного відділу земельних ресурсів вимагали та отримали від особи 2 100 дол. хабара. Зокрема, за 1 100 дол. сільський голова незаконно виділив із земель запасу сільради ділянку в розмірі 2 га для ведення особистого селянського господарства. Для виконання обіцяного війт вніс завідомо неправдиві дані в офіційні документи», – зазначено у повідомленні.

Заступник начальника районного відділу земельних ресурсів пообіцяв за 1 000 дол. виготовити та погодити у районному Управлінні Держкомзему проект відведення вищезазначеної земельної ділянки у приватну власність.

Жидачівський районний суд визнав винними та засудив сільського голову на 2 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк 1 рік 6 місяців з конфіскацією майна.

Заступник начальника районного відділу земресернів отримав занадо м’яке покарання – 1 рік 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на 1 рік та з конфіскацією майна.

Таке рішення суду, з огляду на невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину та особі засуджених, оскаржив державний обвинувач спочатку в апеляційному, а згодом – у касаційному порядку.

«Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ призначив обвинуваченим покарання, передбачене ч.2 ст.368, ч.1 ст.364, ч.1 ст.366 КК України», – сказано к повідомленні.

 

 

Мітки: леонов едуард, суд, хабар