Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Понеділок, 8 липня 2019, 17:16

"Львівська вугільна компанія" відмовляється приймати вугілля від "Львіввугілля"

Львіввугілля

Із середи шахти "Львіввугілля" не відвантажують вугілля постачальникам через блокування їх роботи.

Про це повідомляють Шахтарі+ на своїй Facebook-сторінці.

ПАТ "Львівська вугільна компанія" відмовляється переробляти та збагачувати вугілля ДП "Львівугілля".

"Із середи не відвантажують вугілля постачальникам шахти ДП "Львіввугілля", оскільки їхня робота блокується. За цим стоїть "смотрящий" Андрій Венгрин", – йдеться у дописі.

Шахти мають договори на відвантаження вугілля, але вони не можуть цього робити, бо не мають коштів, щоб розплачуватися з фірмою за послуги.

"До того ж із сьогоднішньою дня шахтам ДП "Львіввугілля" відключають електроенергію. Шахтарі обурені. І у мене є попередня інформацію, що вони на знак протесту можуть залишитися під землею. Тобто повторюється ситуація, яка була нещодавно у Луганській області, коли гірники шахти "Гірська" ДП "Первомайськвугілля" протестували під землею у зв’язку із знеструмленням копальні", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 липня шахтарі Львівщини пікетували підприємство – об'єднання ДП "Львіввугілля" у Сокалі через заборгованість із зарплати.

У Адміністрації президента обіцяли до 19 червня виплатити всі борги із зарплати шахтарям ДП "Львіввугілля".

Додамо, 11 червня, Львівські гірники пікетувативали Київ через заборгованість із зарплати

Раніше гірники "Львіввугілля" оголосили страйк, відмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська.

Як заявляв Волинець, гірники відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати й щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.