Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Короленка, 7

city-adm.lviv.ua

Четвер, 11 липня 2019, 14:38

Львівська міськрада не виділила 40 мільйонів на купівлю колишнього інтернату на Короленка

вул. Короленка, 7

Депутати не дійшли згоди щодо виділення грошей на викуп в області приміщення на вул. Короленка, 7 під Центр опіки сиріт УГКЦ. 

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати більше двох годин оговорювали питання про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова на 2019 рік.

Між депутатами виникла суперечка через виділення коштів на викуп приміщення колишнього інтернату на Короленка, 7 для Центру опіки сиріт УГКЦ. Зокрема, міськрада повинна скерувати 40 мільйонів гривень у бюджет області як субвенцію на капітальні видатки по об’єктах, які розташовані на території Львова.

Однак, як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, ці кошти Львівська обласна рада використає на розвиток соціальної інфраструктури, а на які саме об'єкти не вказано. Тобто обласна рада може витратити ці гроші на власні об’єкти, а не лише на ремонт приміщення на вул. Короленка.

"Ми сьогодні на бюдєетній комісії не змогли прийняти рішення стосовного чіткого формулювання про субвенцію і перерахунок коштів в область. Є певні застереження, тому в мене прохання, щоб протягом наступного тижня бюджетка комісія чітко фіналізувала цю позицію" – пояснив Андрій Садовий.

Депутати запропонували залишити 40 мільйонів у нерозподіленому залишку і зазначили, що хочуть створити центр опіки сиріт і виділити кошти на ремонт приміщення, але тоді коли будівля буде на балансі міста. Відтак, запропонували викупити це приміщення за 1 гривню, а за 40 мільйонів гривень зробити ремонт будівлі.

Відтак депутати не виділили кошти, необхідні для купівлі приміщення на вул. Короленка, однак залишили ці гроші у бюджеті розвитку Львова.

Мер зазначив, що не допустить, аби це приміщення знову виставили на аукціон, тому до 1 серпня мають намір скликати ще одне засідання сесії Львівської міської ради.

Зазначимо, під час минулої сесії міськради 20 червня львівські депутати також відтермінували рішення про виділення 40 млн грн на придбання колишнього інтернату на Короленка, 7 для Центру опіки сиріт УГКЦ.

Нагадаємо, 27 лютого Львівська облрада продала приміщення колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, на які претендує "Центр опіки сиріт", київській фірмі за 35 млн грн. Про це повідомляється в системі Pro Zorro. 

Тоді ж Господарський суд міста Києва суд розглянув заяву Львівської міської ради та зупинив дію рішення Львівської облради і сам аукціон з продажу приміщень на вул. Короленка, 7.

6 березня Львівська облрада подала до суду щодо відшкодування з бюджету Львова більше 35 млн грн збитків через заборону продажу приміщень на вул. Короленка, 7. 

Додамо, у січні депутати Львівської міськради підтримали електронну петицію та направили звернення до Львівської облради з проханням надати "Центру опіки сиріт" приміщення на вул. Короленка, 7.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.