Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня

Середа, 17 липня 2019, 13:30

Працівники Львівської психлікарні не хочуть віддавати Садовому свій скверик

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня

У Львові зареєстрували електронну петицію, у якій просять зберегти межі Львівської психіатричної лікарні на Кульпарківській.          

16 липня, на порталі е-петицій праціниця Львівської обласної психіатричної лікарні ім.Академіка В. П. Протопопова Катерина Куліш зареєструвала петицію про збереження історичного, медичного та культурного пласту Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Автор петиції просить зняти з розгляду проект ухвали Львівської міськради "Про затвердження переліку та меж скверів Франківського району м. Львова", згідно з якою Львівський обласній психіатричній лікарні ім.Академіка В. П. Протопопова припинять право постійного користування земельною ділянкою площею 20,83 га на вул. Кульпарківський, 95.

"Такий проект ухвали є законодавчо необґрунтованим та протиправним з огляду на те, що згоди на добровільне вилучення земельної ділянки лікарня не давала, а правові підстави для примусового її вилучення, передбачені земельним законодавством, відсутні. Крім того, Державний акт на право постійного користування землею не може бути скасований ухвалою Львівської міської ради як неповноважним для цієї юридичної дії суб’єктом" – йдеться у тексті петиції.

За словами автора петиції, проект ухвали містить великі корупційні ризики та несе загрозу рейдерського захвату землі. 

Наразі петиція набрала 20 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, 8 липня, з'явилась інофрмація, що Львівська міська рада хоче відібрати у Львівської психіатричної лікарні 20,83 га землі на вулиці Кульпарківській. Водночас в.о. начальниці управління земельних ресурсів Львівської міськради Ельвіра Колос заявила, що місто не має наміру змінювати межі психіатричної лікарні на вулиці Кульпарківській, а лише формує земельну ділянку, яку не задіяли для потреб лікарні та надає їй статус скверу.
 
Додамо, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський матиме зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим щодо ситуації зі зміною меж Львівської психіатричної лікарні.

Натомість, Чиновниці Львівської міськради вкотре запевнили громадськість у тому, що місто не змінюватиме межі Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Зазначимо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.