Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АВЕ-Львів

П'ятниця, 19 липня 2019, 10:20

АВЕ Львів перевантажуватиме сміття на вулиці Північній до вересня

АВЕ-Львів

Львівська міськрада дозволила перевізнику "АВЕ Львів" користуватися перевантажувальним майданчиком на вул. Північній до 15 серпня.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради продовжив перевізнику "АВЕ Львів" термін користування перевантажувальною станцією на вул. Північній у Львові. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Відтак, компанія користуватиметься майданчиком і перевантажуватиме сміття з сміттєвозів на великі вантажівки з подальшим вивозом його на сміттєзвалища області до 15 серпня 2019 року включно. Термін користування майданчиком на вул. Північній продовжили ще на місяць, бо, за словами директора компанії "АВЕ Львів" Олега Гайовишина,  на ньому знаходиться 7 тонн зібраного сміття, а для того, щоб його вивезти на полігони, потрібен час.

Він також розповів, що компанія має три варіанти нових земельних ділянок, які планує використовувати як перевантажувальний майданчик, однак Гайовишин не озвучив їхні адреси. Він додав, що "АВЕ Львів" планує повністю звільнити станцію на вул. Північній вже до 1 вересня цього року.

Натомість заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків наголосив, що з 1 вересня у Львові стартує ремонт вулиці Курмановича і "АВЕ Львів" фізично не зможуть завозити сміття на майданчик на вул. Північній через перекриття вулиці.

Нагадаємо, з 1 вересня 2018 року у Львові на вул. Північній, 1, де є пункт для перевантаження сміття, були встановлені огорожа та шлагбаум, щоб припинити завіз сміття на цю територію. Наприкінці серпня минулого року його повністю очистили. Раніше виконавчий комітет Львівсьої міськради вирішив, що до 31 серпня діяльність із перевантаження сміття на вул. Північній мусить бути припинена. Однак компанії "АВЕ Львів" вже ж таки дозволили перевантажувати сміття тут, аби за цей час знайти інше місця для перевантаження.

Через це звалище сміття був ризик для нормальних зльоту і посадки літаків. Зокрема, 24 липня 2018 року з технічних причин скасували авірейси до Єгипту: в Хургаду, Шарм-ель-Шейх.

Додамо, ще у серпні 2017 року перевізник "АВЕ-Львів" визнав свою неспроможність у повноцінному вивозі сміття зі Львова. Відтак Львівська ОДА запропонувала компанії відмовитися від обслуговування частини сміттєвих майданчиків та передати їх іншим перевізникам.

Також екс-директор ТзОВ "АВЕ-Львів" Юрій Грибан підозрюється  у привласненні з міського бюджету понад 4,5 млн грн.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.