Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Голос"

П'ятниця, 19 липня 2019, 16:12

Аналітики з'ясували, до яких бізнес-інтересів причетні кандидати від Голосу

партія "Голос"

Партія Голос Святослава Вакарчука пов'язана з двома фінансово-промисловими групами: родина Вакарчука та Василь Кісіль.

Про це йдеться на сайті порталу YouControl.

Аналітики сайту детально вивчили питання з якими фінансово-промисловими групами пов’язані кандидати із партій, які мають найбільше шансів для проходження у парламент.

Зокрема, вона зафіксували лише дві фінансово-промислові групи, пов’язані із кандидатами від партії Голос: група родини Вакарчук (концертна діяльність, торгівля одягом, виробництво продукції і картону та дерева, нерухомість) та "Василь Кісіль і Партнери" (багатопрофільна юридична фірма та ще 6 пов'язаних компаній).

Крім цього, кандидати в депутати від партії Голос пов'язані із 25 компаніями, капітал яких становить 81 млн грн й їх не не знайшли у переліку компаній, які займаються торгівлю з Російською Федирацією, зокрема, вони не експортували свою продукцію до Росії й не закупляли її.

Серед компаній, пов’язаних із майбутніми парламентарями Голосу, три фірми  займаються роздрібною торгівлею, дві компанії ремонтом транспорту та операціями з нерузомим майном та дев'ять – наданням інших видів послуг. Якщо партія переможе на виборах, то ці галузі мають шанс отримати найпотужнішу підтримку у наступному скликанні Верховної Ради.

Нагадаємо, у травні Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії Голос й що у список партії не потрапить жоден народний депутат останнього скликання, а також він планує балотуватися у Верховну Раду на парламентських виборах. За кілька годин у його політичну партію зареєструвалося більше 2 000 учасників, а 50 волонтерів він включив до партійного списку Голосу на парламентські вибори.

Також лідер Голосу заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів й оприлюднив головних донорів Голосу:

директор компанії "Чумак" Андрій Левчук;

- співзасновник та генеральний директор маркетплейсу Kasta.ua Андрій Логвін;

- засновник та генеральний директор ІТ-компанії MacPaw Олександр Косован;

інвестиційний банкір, спеціаліст Dragon Capital з продажу боргових цінних паперів Сергій Фурса;

- регіональний президент Jacobs Douwe Egberts у країнах Східної Європи, Близького Сходу та країнах Африки Тарас Лукачук;

- екс-президент "Київстару", засновник спільноти талановитих мате-матиків Kontora Pi Петро Чернишов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.