Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Неділя, 21 липня 2019, 13:11

Батьківщина і ЄС очікують, що вибори на Львівщині пройдуть без порушень

виборча дільниця

Станом на 12:00 год у представників політичних партій ВО Батьківщина та Європейська Солідарність немає серйозних зауважень до перебігу виборчого процесу.

Про це сьогодні йшлося під час прес-конференції повідомили голова Львівської обласної організації ВО Батьківщина Львівщини Михайло Цимбалюк та представник партії Європейська Солідарність Львів, екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

"Сьогодні всі виборчі дільниці на Львівщині відкрилися майже вчасно, головне завдання влади – створити всі умови для вільного волевиявлення громадян. Серйозних зауважень до перебігу виборчого процесу у нас немає, лише на одній дільниці зафіксували спробу винести бюлетень з виборчої дільниці, цю справу наразі досліджує поліція" – наголосив Михайло Цимбалюк.

За його словами, наразі явка у області є невеликою, однак у другій половині дня вона має зрости: "Очікуємо її збільшення після закінчення богослужінь, очікуємо, що вибори пройдуть без значних порушень".

Натомість Олег Синютка додав, що Європейська Солідарність йде в парламент "не у владу і не в опозицію, а щоб продовжувати європейські цінності".

"Якщо більшість обраних політиків будуть за євроінтеграцію, то ми будемо з ними співпрацювати, якщо вони будуть прихильниками "руского міра", то ми будемо в опозиції до них" – пояснив Олег Синютка.

Також він очікує, що у новому парламенті буде створена позафракційна група "Львівщина", яка буде відстоювати інтереси області.

Нагадаємо, станом на зараз у Львові запрацювали всі виборчі дільниці. Цього дня до роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняють порядок під час голосування. Станом на 12:00 год основними порушеннями на виборах у області були незаконна агітація та спроби проголосувати без паспорта.  

Загалом на території Львівщини є 12 окружних виборчих комісій та 2 135 виборчих дільниць. 

Додамо, ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Участь у виборах до Верховної Ради можуть взяти 1,9 млн виборців у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.