Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Неділя, 21 липня 2019, 15:05

У Львові члени ДВК від "Голосу" та "Слуги народу" не вийшли на виборчі дільниці

виборча дільниця

Такі випадки зафіксували на декількох дільницях у Шевченківському районі міста.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила розповіла представниця ВО "Батьківщина" у Львові Наталя Тимчій.

За її словами, на дільниці №462109 не вийшли члени ДВК від представників партії "Голос" та "Слуги народу", через це комісії складніше працювати. Такі ж випадки були ще на декількох дільницях у Шевченквському районі.

"Коли ми почали вже продзвонювати ці дільниці, то нам голови комісій не дуже хочуть коментувати і не повідомляють про це остаточно, тобто є такі що не вийшли, але не кажуть від яких партій" – розповіла Наталя Тимчій.

Також багато порушень зафіксували із незаконною політичною агітацією, яку не забрали у день виборів.

"У Рудно на стовпах біля дільниць висять агітаційні плакати від партії "Свобода"  та "Європейської солідарності" з паном Княжицьким. Також у Залізничному, Шевченківському, Франківському та Сихівському районах відбувалася незаконна агітація у день голосування" – додала Наталя Тимчій. 

Вона також зазначила, що на вулиці Привокзальній на зупинках громадського транспорту зафікусвали приховану політичну агітацію від партії "Слуга народу". Крім цього Наталя Тимчій повідомила, що є випадки, коли громадянам з ID-карткою не дали права проголосувати.

"Є випадки, коли люди приходять на виборчі дільниці здавши свій ID-паспорт з виданою довідкою, і їм не дають можливості отримати бюлетень. Тобто наше законодавство, таких людей, які зараз мають цей перехідний термін немаючи справжнього парспорта на руках, позбавляє можливості проголосувати" – зазначила Наталя Тимчій.

Як повідомила  овготермінова спостерігачка ГМ "ОПОРА" Анжеліка Зозуля загалом у Львівській області поліцейські відкрили 273 кримінальні провадження за порушення під час виборчої кампанії.

Нагадаємо, на дільницях на Жовківщині та у Самборі бюлетні виборцям видавав лише один член ДВК. А члени виборчої дільниці у селі Вільховець не розмістили інформаційних плакатів про кандидатів-мажоритарників. 

Також на Львівщині 12 виборців намагалися проголосувати без паспорта.

Додамо, КВУ зафіксував випадки незаконної агітації партій Свобода, Голос та Слуга народу

Зазначимо поліція розслідує випадки незаконної агітації на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.