Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Лопушанський

Вівторок, 23 липня 2019, 11:28

Лопушанський вдруге перемагає на виборах до Верховної Ради

Андрій Лопушанський

У 125-му виборчому окрузі, що охоплює Сколівський, Старосамбірський, Турківський та частину Самбірського району, лідирує самовисуванець Андрій Лопушанський.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія України.

Станом на 11:10 годину ЦВК опрацювала 83,46% протоколів у виборчому окрузі Львівщини №125, який включає у себе 260 виборчих дільниць у Самборі, Сколівському, Старосамбірському, Турківському районах та частині Самбірського району (виборчі дільниці № 461137 – 461139).

За попередніми результатами виборів до Верховної ради України 9 скликання у мажоритарному списку на першому місці в цьому окрузі лідирує самовисуванець, нардеп Верховної Ради VIII скликання Андрій Лопушанський, за якого проголосували 21,95%, тобто 12 173 мешканців області.

Лопушанський під час виборів до Верховної Ради у жовтні 2014 року переміг у цьому ж окрузі №125, а на момент обрання нардепом був безробітним. У 2011 році Лопушанський був першим заступником голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і заробив більше 4 млн грн.

У 2017 році Лопушанський задекларував готівку, колекцію ікон, Біблію, 4 швейцарські годинники та компанію на Кіпрі.

На другому місці опинився самовисуванець Юрій Доскіч із результатом 18,09%, тобто за нього проголосували 7 821 виборців. Юрій Доскіч є президентом ТзДВ "Гал-Кат", співзасновник благодійного Фонду Доскічів. Його брат, Остап Доскіч є депутатом Львівської міської ради й фінансовий директор ПП "Фірма "Галич-Кабель", на виборах 2015 року пройшов у міську раду у складі Блоку Петра Порошенка.

На третій позиції з результатом 16,01%, якого підтримали 10 775 виборців опинився висуванець від політичної партії "Слуга народу" Микола Яворський, директор будівельної компанії ТзОВ "БФ Серкон-Груп". 

Нагадаємо, у неділю в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняли порядок під час голосування.

Додамо, станом на 09:35 год опрацювали 92,97% виборчих бюлетенів по Україні: лідирує партія "Слуга Народу", також до Верховної Ради проходять: "Опозиційна платформа – За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та партія "Голос".

Загалом явка виборців у Львові становила 52,34%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.