Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Головний залізничний вокзал у Львові

Середа, 31 липня 2019, 12:37

Львів'яни хочуть зберегти бруківку біля Двірця

Головний залізничний вокзал у Львові

У Львові зареєстрували електронну петицію з вимогою зберегти бруківку на вул. Чернівецькій і площі Двірцевій.

29 липня, на порталі е-петицій Богдан Зятик зареєстрував петицію з вимогою зберегти бруківку на вул. Чернівецькій і площі Двірцевій.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що ця вимога пов'язана із тим, демонтаж наявної бруківки та заміна її на нову чи асфальт призведе до втрати історичного обличчя міста Львова.

"Вимагаємо збереження наявного бруківкового покриття по вул. Чернівецькій та площі Двірцевій у Львові! Бруківка – це візитна картка міста Львова. Кожен турист який прибуває до Львова одразу ж бачить легендарну львівську бруківку біля Головного вокзалу міста" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиція набрала 12 голосів із 500 потрібних, а до кінця збору підписів залишилось ще 58 днів.

Зазначимо, 26 липня виконком Львівської міськради передав 3400 кв.м бруківки з площі Двірцевої "Львівавтодору" для облаштування вул. Замарстинівської. Реконструкцію площі Двірцевої планують завершити до кінця 2020 року. У зв'яку із ремонтом, з 26 березня у Львові повністю перекрили під'їзд до Залізничного вокзалу. Також восени стартує ремонт вул. Чернівецької, яка веде до цієї площі: на цій вулиці планують облаштувати двосторонній рух.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.