Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ресторан у Львові

Середа, 31 липня 2019, 17:19

У Львові можуть з'явитися ігрові куточки для дітей у кафе та ресторанах

ресторан у Львові

Мінрегіон ініціює створення у закладах харчування спеціально обладнані ігрові куточки для дітей.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Зараз ми оновлюємо будівельні норми щодо проектування кафе, ресторанів та інших закладів харчування. Зокрема, наразі вивчається пропозиція – проектувати організовані ігрові куточки для дітей у цих закладах", – наголосив Лев Парцхаладзе.

Згідно з результатами опитування, яке міністр провів на своїй сторінці у Facebook, багато українців запропонували, щоб такі ігрові зони облаштували не у всіх ресторанах і кафе, це, у першу чергу, має залежати від формату закладу.

"Погоджуюсь на 100%, що у барах та клубах дитячі зони точно не потрібні. Сьогодні і в Києві, і в інших містах є багато сімейних закладів, які можна відвідувати з дітьми у тому числі. І не завжди для них передбачені такі зручності як ігрова зона. А норми ДБН настільки застарілі, що там визначається можливість це робити лише в дитячих кафе. Тому думаю, що їх влаштування і в інших актуальних для цього закладах має бути обов’язково передбачене", – додав Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, раніше Мінрегіонбуд пропонував встановлювати туалети на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту, а також –влаштувати сучасні вбиральні у всіх парках.

Крім цього, міністерство вивчає можливість обладнати у громадських місцях спеціально обладнані території для дитячих візочків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.