Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будинок Терлецького

city-adm.lviv.ua

Четвер, 1 серпня 2019, 11:23

Львівський адвокат просить знести будинок Терлецького через депресію

будинок Терлецького

За чотири дні петиція про знесення будинку Терлецького на Сахарова, 52 зібрала 550 голосів.  

Як повідомляли Варіанти раніше, 29 липня на порталі е-петицій Василь Жбадинський зареєстрував петицію з проханням знести будинок на вул. Сахарова, 52, щоб на його місці збудувати новий скляний офісний центр.

За чотирі дні петиція набрала 550 голосів із 500 потрібних, відтак, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, депутати мають її прийняти або відхилити, а наступна сесія Львівської міської ради відбудеться у четвер, 1 серпня.

За словами автора будинок повністю перебудували під час його реконструкції в 90-х роках минулого століття, тому він не є жодною історичною чи культурною цінністю і виглядає закинутою та депресивною.

Користувачі соцмережі фейсбук у коментарях повідомили, що автор петиції займається адвокатською діяльністю. За даними реєстру адвокатів України мешканець Городка Василь Жбадинський отримав свідоцтво від Ради адвокатів Львівської області 29 серпня 2018 року. 

 

 

 

За даними порталу YouControl Василь Жбадинський є директором ТзОВ "Фенікс-Капітал", яке зареєстроване на вулиці Кульпарківській, 230, де знаходиться готель "Гелікон". Підприємство більше 10 років займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Власником компанії є громадянин Чехії Томаш Фіала, який також є володіє ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", яке у 2019 році придбало приміщення екс-ресторації Під Левом на Площі Ринок за 116 мільйонів.

Крім цього Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг, яке 5 липня отримало дозвіл від міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А.

 

Нагадаємо, в п'ятницю, 26 липня, виконком Львівської міськради всупереч протестам мешканців району дозволив знести будинок на вулиці Сахарова, 52, а на його місці збудувати 3-поверховий скляний офісний центр з підземним паркінгом.

Натомість львів'яни зареєстрували одночасно дві петиції, в одній вимагали зберегти будинок на Сахарова, 52, а в іншій знести, а на його місці збудувати офісний центр.

Відтак, 30 липня міський голова Львова Андрій Садовий скасував дозвіл виконкому знести будинок Терлецького на Сахарова, 52 та призначив у цю п'ятницю виїзне засідання виконкому біля цієї будівлі з залученням додаткових експертів.

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.