Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Площа Ринок, 19

П'ятниця, 26 липня 2019, 14:16

Приміщення екс-ресторації Під Левом на Площі Ринок за 116 мільйонів придбала фірма з Києва

Площа Ринок, 19

Львівська міськрада продала приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21 за 116 млн грн київській компанії.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro приміщення підвалу та першого поверху у будинках на Площі Ринок, 19, 20 та 21, загальною площею 945,1 кв.м.

Будинки є пам’яткою архітектури національного значення і розташовані в межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (Галицький район Львова).

 Аукціон стартував сьогодні, 26 липня, участь у ньому взяли дві компанії – ТзОВ "Теймур" та ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", що запропонували викупити це приміщення за 96 573 928 грн та 116 000 000 грн відповідно. Переможцем обрали ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", а початкова вартість цього приміщення становила 95 203 560 грн. 

У закупівлю входять нежитлові приміщення підвалів та перших поверхів у трьох будинках: на Площі Ринок, 19, загальною площею 406,1 кв.м; на Площі Ринок, 20, загальною площею 419,3 кв.м; на Площі Ринок, 21, загальною площею 119,7 кв.м.

Як заявляла раніше начальниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун, приміщення з'єднані між собою, тут була арт-ресторація "Під Левом", що належала орендарю ТзОВ "Краківський ринок", який не сплачував оренду. Саме тому місто вирішило продавати цей об'єкт як один лот.

Продаж цих приміщень побив рекорд Львова щодо продажцу комунальних приміщень. Раніше найдорожчим приміщенням, проданим у місті було приміщення у будинку на площі Ринок, 38, яке придбала київська фірма ТОВ "Крімсон Корп" за 56 млн грн.

 

Зазначимо, будинки на площі Ринок, 19, 20 та 21 або ж кам'яниці Пелчинська, Крайзерівська та колишня Домбровська є частиною пам’ятки архітектури національного значення, датуються у ХVІ століттям і внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

За даними порталу YouControl, фірма ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг" зареєстрована у Києві з 2002 року, займається консультуванням з питань комерційної діяльності й керування, а також наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Керівником фірми є Яна Святкіна, а кінцевим власником – кіпрська фірма "Драгон Капітал Інвестментс Лімітед" та Фіала Томаш (Чехія), який також є власником фірми цієї фірми.

Статутний капітал підприємства становить 16 500 грн.

Нагадаємо, ще у лютому 2018 року міськрада вирішила виставити на продаж нежитлові приміщення на пл. Ринок, 19, 20, 21. 

Загалом на Площі Ринок з початку цього року мерія продала 4 нежитлових приміщень. Це приміщення у будинку на Площі Ринок, 37 (45 млн грн); приміщення 1-го і 3-го поверхів на Площі Ринок, 40 (6 млн грн); приміщення у будинках на Площі Ринок, 12 і 13 (34 млн грн) та підвал й приміщення 1-го і 2-го поверхів на площі Ринок, 38 (56 млн грн).

Нещодавно Варіанти проаналізували кількість комунальних приміщень, які Львівська міська рада продала за останні шість місяців та склали Топ-10 найдорожчих квадратів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.