Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сесія міської ради

Четвер, 1 серпня 2019, 12:35

Львівська міськарада вимагає в ЛОДА довести законність будівництва цинкового заводу

сесія міської ради

Депутати Львівської міськради вимагають від ЛОДА надати усі дозвільні документи на будівництво цинкового заводу біля Львова.

Сьогодні на позачерговій сесії Львіської міської ради депутати підтримали звернення до голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, директора департаменту ДАБІ у Львівській області Романа Желиха, директора Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Романа Гречаника та начальника Держекоінспекції у Львівській області Миколи Маланича щодо будівництва цинкового заводу поблизу Львова.

"За проголосували 43 депутати.

Депутат від фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак зазначив, що ТзОВ "Екран" розпачало будівництво заводу гарячого цинкування на прилеглій до міста Винники території, який повинен запрацювати на початку 2021 року. Однак, мешканці району категорично проти цього будівництва, оскільки підприємство може негативно впливатиме на здоров'я людей. 

У зверненні міська рада вимагає надати дозвільні та інші документи на будівництво заводу. А також перевірити відповідність фактичних будівельних робіт до вимог оцінки впливу на довкілля і забезпечити проведення повторних громадських слухань.

Нагадаємо, 26 чернвя мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Додамо, 8 липня у понеділок під час апаратної наради голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш передав новому очільнику області звернення від ініціативної групи мешканців Винників та сусідніх сіл, які проти будівництва цинкового заводу поблизу Львова.

Тоді ж голова Львівської ОДА попросив призупинити будівництво цинкового заводу поблизу Винників. А 12 липня голова Львівської ОДА створивробочу групу для вивчення питання будівництва заводу гарячого цинкування поблизу Винників. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.