Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Короленка, 7

city-adm.lviv.ua

Четвер, 1 серпня 2019, 12:40

Міськрада Львова викупить приміщення колишнього інтернату на Короленка й передасть його УГКЦ

вул. Короленка, 7

Львівська міськрада погодилася викупити у Львівської облради приміщення колишнього інтернату на Короленка, 7 за 40 млн грн й передати його Центру опіки сиріт УГКЦ.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про прийняття у власність територіальної громади Львова нежитлових будівель на  вул. В. Короленка, 7 та внесення змін до ухвали міської ради про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Львова на 2017-2019 роки. "За" проголосували 48 та 50 депутатів.

Зокрема, цими рішеннями депутати погодилися викупити у Львівської обласної ради за 40 млн грн та прийняти у комунальну власність приміщення колишнього інтернату на Короленка, 7, площами 2410,5 кв.м, 79,2 кв.м й 440,2 кв.м, й постановили створити комісію з питань приймання-передачі цих будівель.

А після прийняття цих приміщень у власність міськрада повинна його передати безплатно Центру опіки сиріт УГКЦ.

 

Зазначимо, під час минулої сесії міськради 20 червня львівські депутати також відтермінували рішення про виділення 40 млн грн на придбання колишнього інтернату на Короленка, 7 для Центру опіки сиріт УГКЦ.

Нагадаємо, 27 лютого Львівська облрада продала приміщення колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, на які претендує "Центр опіки сиріт", київській фірмі за 35 млн грн. Про це повідомляється в системі Pro Zorro. 

Тоді ж Господарський суд міста Києва суд розглянув заяву Львівської міської ради та зупинив дію рішення Львівської облради і сам аукціон з продажу приміщень на вул. Короленка, 7.

6 березня Львівська облрада подала до суду щодо відшкодування з бюджету Львова більше 35 млн грн збитків через заборону продажу приміщень на вул. Короленка, 7. 

Додамо, у січні депутати Львівської міськради підтримали електронну петицію та направили звернення до Львівської облради з проханням надати "Центру опіки сиріт" приміщення на вул. Короленка, 7.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.