Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Володимир Івасюк

архів родини Івасюків

Четвер, 1 серпня 2019, 14:47

Film.ua зніме комедію про Івасюка

Володимир Івасюк

Film.ua зніме фільм Червона рута. Нова історія про Володимирав Івасюка за сценарієм Павла Ар'є.

Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

Film.ua зніме романтичну комедію Червона рута. Нова історія, в якій обіцяє переосмислити творчу спадщину Володимира Івасюка і показати, наскільки сучасними та актуальними можуть стати написані пів сторіччя тому пісні.

Сюжет стрічки поки що не розголошують, але обіцяють, що в фільмі буде багато музики, зокрема пісні Івасюка: "Я піду в далекі гори", "Водограй", "Червона рута", які стануть лейтмотивом стрічки – на їхньому тлі розгорнеться романтична історія кохання.

Авторка ідеї та продюсерка проєкту – Наталка Якимович, для якої це буде дебют у повному метрі. Над сценарієм працює український драматург Павло Ар'є.

Автори проєкту сподіваються на подальшу плідну співпрацю з Українським культурним фондом, що наразі фінансує ключовий етап – створення сценарію. Наступного року Червона рута. Нова історія боротиметься за грант УКФ вже на виробництво повнометражного фільму.

Нагадаємо, в березні з нагоди 70-ї річниці дня народження Володимира Івасюка Варіанти дослідили його творчість. В травні за результатими експертизи обставин загибелі композитора з'ясували, що він фізично не міг би вчинити самогубство.

В 2018 році Варіанти писали про мультфільм Film.ua Викрадена принцеса: Руслан і Людмила.

Додамо, після виходу 27 травня в Україні 4 серії американо-британського серіалу Чорнобиль виробництва каналу HBO Павло Ар'є заявляв, що канал без його дозволу використав у серіалі фрагменти його твору Баба Пріся.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.