Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продаж алкоголю

Понеділок, 5 серпня 2019, 16:17

Українські бізнесмени не платитимуть податки з витрат на алкоголь

продаж алкоголю

Витрати на алкоголь дозволили включати в представницькі витрати, якщо працівники компанії не у відрядженні.      

Про це повідомляє Finance.ua.

Витрати компаній на алкоголь можна відносити до представницьких витрат, і не платити з них податки. Відповідине рішення ухвалив Верховний суд у справі №826/15481/18. Аналізуючи його рішення, у відділі податкового і юридичного консультування KPMG в Україні зробили кілька ключових висновків, важливих для бізнесу.

Представницькі витрати є різновидом адміністративних витрат, що відносяться до загальногосподарських, спрямованих на обслуговування та управління підприємством в розумінні п. 18 П (С) БО № 16 "Витрати".

Витрати, понесені на придбання спиртних напоїв співробітником компанії, з метою обслуговування представницького заходу, є представницькими витратами.

Єдиний виняток, коли відшкодування працівнику витрат на придбання спиртних напоїв включають до оподатковуваного доходу, передбачений пп. 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 Податкового кодексу, а саме до оподатковуваного доходу платника податку включають додаткове благо, отримане працівником як компенсація витрат на придбання алкогольних напоїв, придбаних під час перебування такого працівника у відрядженні.

Застосування податковим органом норми пп. 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 ПК України є помилковим, оскільки витрати на придбання алкоголю понесені співробітником не під час перебування у відрядженні, а під час проведення представницьких заходів, тому не можуть вважатися додатковим благом і не включаються до оподатковуваного доходу.

Нагадаємо, 27 червня львівські депутати не проголосували за електронну петицію про відміну заборони на продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах.

Станом на 21 травня у місті залишилося 25 кіосків із 236, які продають алкогольні напої, усі інші – закрилися. Тоді ж близько 300 власників МАФів влаштували пікет під будівлею Львівської міської ради проти заборони продажу алкоголю. 

Додамо, 19 червня Львівська міська рада створила спеціальну робочу групу, яка має вирішити цю проблему, а керівники освітніх установ та закладів культури Львова скерували Андрію Садовому листа з проханням зупинити продаж алкоголю у міських МАФах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.