Зміст статті

7 серпня 2019Дмитро Гончар

Легка прогулянка Динамо у Львові

Після львівського турне Динамо повертається до столиці України з максимальним результатом.

Динамо у Львові. Знову перемога. Цього разу куди видовищніша, ніж у минулому поєдинку із Карпатами. Щоправда, гра киян все одно залишає по собі безліч запитань напередодні протистояння із бельгійським Брюгге.

Сценарій цієї зустрічі дещо нагадував гру із вищезгаданими Карпатами, а саме те, що обидва матчі можна було завершувати після першого тайму. Друга сорокап’ятихвилинка, що у суботу, що за декілька днів до цього, перетворилась у формальність.

Відзначимо, що Львів все ж зумів, на відміну від Карпат (без порівнянь з останніми все ж не обійдемось), створити бодай ілюзію небезпеки поблизу воріт Бущана. Однак львів'янам у тих напівепізодах відверто бракувало холоднокровності, аби довести атаку до логічного завершення. Трішки більше впевненості "синьо-золотим левам" і все могло б розвинутись по-іншому.

Проте результат — на табло. Пропущені м'ячі відчутно змінили малюнок гри. Наслідком цього стало те, що столична команда просто-таки з'їла львів'ян у центральній частині поля. Окремо виділимо динамівця Буяльського, який включив, як це він деколи полюбляє робити, справжній режим Ліонеля Мессі, неочікувано оформивши дубль у ворота Львова.

Незважаючи на не надто вдалий результат для господарів "Арени Львів" атмосфера на стадіоні була приємною. Тут варто віддати належне ультрасам київської команди, які знову продемонстрували, що піротехніки у них вдосталь. Виїзне шоу видалось на славу. Звичайно, що післясмак залишився із гірким осадом. По-перше, дозвольте включити режим ревізора. Як-не-як "Арена Львів" сучасний стадіон  дитина, якщо порівнювати із тією ж "Україною". Проте плитка, яку, схоже, колись викладали тут нашвидкоруч, залишається у вкрай недоглянутому стані як і добра частина навколишньої території стадіону. Тут зовсім б не завадила рука комунальних служб. Сподіватимемось, що до наступних відвідин "Арени" ці недоліки ліквідують.

По-друге, каси обслуговували своїх клієнтів якісно і швидко. За це їм добрячий респект. Також одразу неподалік кас можна зарядити свій електромобіль. Якщо маєте такий, то майте на увазі. За такі підзарядки можете подякувати компанії (за рекламу не платила), що розташовується у приміщенні, де колись був фан-шоп Шахтаря. Рухаємось далі. Які ж футбольні баталії без перекусу. Вибір їжі, який у фудкортах стадіону не надто широкий, впав на чіабату. Ціни, одразу скажу, кусючі. Проте це нікого не відлякує. Щоб ви розуміли вищезгадана чіабата і півлітрова Pepsi обійдуться вам дорожче, ніж квиток у центральний сектор. До слова, така перепустка на матч вартувала вам б у 50 гривень.

Політика квиткових ціноутворень сміхотворнаСміхотворна у найкращому значенні цього слова. Колись такі ціни на ігри за участі українських футбольних грандів були хіба мрією. Сьогодні, зважаючи на далеко ненайкращий період нашого клубного футболу, реальність. Усе заради того, аби вболівальник у цей день завітав на стадіон. Щодо халяви для журналістів, то у прес-центрі все по-спартанськи. Приходь зі своїм. Зате без жодних підкупів смаколиками. Звичайно, що про підкупи це жарти. Проте хоча б мінімальний запас води, виявився зовсім не зайвим.

Дорога додому забрала не так вже й багато часу. Тролейбус спокійно котився вулицями вечірнього Львова. Лише вдалині було чутно сирени поліцейських автівок. Місто пережило другу поспіль футбольну поразку за останні декілька днів. Щоправда, усі його футбольні баталії ще попереду.

3 серпня. 19:30. м. Львів, "Арена Львів"

Арбітр –  Ігор Пасхал (Херсон)
Асистенти арбітра – Олександр Жуков (Харків), Віктор Матяш (Донецьк)
Четвертий арбітр – Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Спостерігач арбітражу –Михайло Овчар (Івано-Франківськ)
Делегат ФФУ — Тарас Клим (Івано-Франківська ОФФ)

Львів – Динамо – 0:3 (0:2)
Голи:
Буяльський (45+1 (пен), 45+3), Де Пена (52)
Попередження:
Бруно (21), Сабіно (81), Алваро (90), Шина (90+2) – Де Пена (58), Бєсєдін (60)

Львів:  Сарнавський  Вісенте, Борзенко, Братков, Адамюк  Мартан (Сабіно, 28), Алваро  Пернамбуко, Богунов, Ренан (Шина, 46)  Бруно

Запасні: Бандура, Педро, Зубков, Квасний, Приймак

Головний тренер – Богдан Блавацький

Динамо:  Бущан  Кендзьора (Циганков, 46), Кадар, Бурда, Шабанов  Сидорчук  Караваєв, Шепелєв, Буяльський, Де Пена  Бєсєдін (Соль, 65)

Запасні: Бойко, Кадірі, Вербич,  Андрієвський, Піварич

Головний тренер – 
Олександр Хацкевич

Автор: Дмитро Гончар

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.