Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

П'ятниця, 30 серпня 2019, 11:52

На усіх поверхах львівських новобудов дозволили проектувати кафе і магазини

будівництво у Львові

Мінрегіон дозволив облаштування кафе та магазинів на поверхах житлових будинків.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook. 

Мінрегіон затвердив нові будівельні норми щодо житлових будинків, згідно з якими передбачена можливість розміщувати вбудовані приміщення громадського призначення (магазини, кафе, салони краси, відділення банків) на будь-яких поверхах будинків.

Зазначимо, раніше це дозволялося робити лише до 3-го поверху включно.

"Ми розширюємо можливості для реалізації сучасних та цікавих проектів житлового будівництва. Головне, щоб це було, у першу чергу, безпечно та комфортно для кожного – з одного боку не заважало сусідам, а з іншого – створювало додаткові зручності для жителів. Адже тепер найнеобхідніші заклади будуть зовсім поруч" – наголосив Лев Парцхаладзе.

Норма почне діяти вже з 1 грудня цього року й розповсюджуватиметься виключно на нове будівництво, а обов’язковою вимогою розміщення вбудованого закладу є виділення його в окремий протипожежний відсік.

Лев Парцхаладзе додав, що винятком з цих норм є кафе з цілодобовим режимом роботи чи підвищеним рівнем шуму.

Також будівельними нормами заборонено розміщувати в житлових будинках: готелі та хостели; магазини з площею понад 1000 кв.м; спеціалізовані магазини будівельних, мастильних та інших товарів; майстерні з ремонту взуття та побутових машин і приладів площею понад 100 кв.м; лазні, сауни, виробничі приміщення, похоронні бюро.

Нагадаємо, Мінрегіон також ініціює створення у закладах харчування спеціально обладнані ігрові куточки для дітей та планує облаштувати сучасні кафе у медичних закладах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.