Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дороги Львівщини

Середа, 4 вересня 2019, 15:59

З вересня при будівництві доріг на Львівщині зменшуватимуть ширину смуг руху

дороги Львівщини

Мінрегіон запровадив зміни до будівництва крайніх лівих смуг руху на найбільших трасах України.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

З 1 вересня набули чинності нові зміни щодо будівництва автомобільних доріг в Україні. Зокрема, ними передбачено:

- обов’язкове звуження крайніх лівих смуг руху на найбільших трасах (дорогах І категорії) при їх новому будівництві – до 3,5 м замість 3,75 м.

- нова ширина зупинкової смуги руху на дорогах вищих категорій (І-ІІ категорій) – 3 м замість 2,5 м.

- сучасні та більш безпечні вимоги до проектування горизонтальних та вертикальних кривих, які дозволяють проектувати гірські та інші траси на складних ландшафтах з кращою видимістю.

"У світі вже неодноразово доведено взаємозв’язок між шириною смуги руху та аварійністю на дорогах. За статистикою, на більш широких дорогах – 3,75 м і ширше є більша концентрація ДТП. Адже замість однієї машини можуть рухатися 2 і є значно вищий ризик аварій та зіткнень. Тому ми впровадили європейську практику звуження крайніх лівих смуг на трасах. Так водії будуть більш уважними за кермом і ДТП буде менше" – наголосив Лев Парцхадзе.

Нагадаємо, також Мінрегіонбуд планує врегулювати норму щодо проектування лівих поворотів на трасах, встановити на дорогах станції екстреного зв'язку на випадок надзвичайних ситуацій, а також облаштувати туалети на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.