Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

П'ятниця, 6 вересня 2019, 10:40

Борги двох теплопідприємств можуть зірвати вчасний старт опалювального сезону на Львівщині

теплопостачання

Нафтогаз оприлюднив інформацію про теплопостачальні підприємства, борги яких загрожують зірвати вчасний старт опалювального сезону на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба НАК Нафтогаз.

Нафтогаз України оприлюднив інформацю про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків й створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період.

Станом на сьогодні список включає 142 боржника при загальній кількості тепловиробників – 1316 підприємств. До цього переліку увійшли два підприємства у Львівській області: ТОВ "Зразковий дім УК" (Львів) та ТОВ "Енергія-Тепловодосервіс" (Яворів), які заборгували 27 273 грн та 6 835 287 грн відповідно.

Відтак, Нафтогаз щочетверга оновлюватиме на своєму сайті інформацію про несумлінних тепловиробників, що складатиметься з рівня заборгованості кожного підприємства та мінімальної суми, сплата якої тепловиробником дозволить йому отримувати газ на умовах ПСО.

Додамо, ТОВ "Енергія-Тепловодосервіс" належить братам Богдану та Явославу Дубневичам. У листопаді 2018 року АРМА звинуватило керівництво арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які належать братам Дубневичам, у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст і обрало управителем цих ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М".

Станом на квітень цього року у ТЕЦ була заборгованість за газ та проблеми із постачанням електроенергії для мешканців й підприємств, які працюють на території Яворівського району і Нового Роздолу. А 1 серпня голова Львівської ОДА Маркіян Мальський взяв на контроль питання підготовки до опалювального сезону в Новояворівську та Новому Роздолі. Тоді ж АРМА оголосило про нові конкурси на обрання управителів Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

За даними порталу YouControl, підприємство ТОВ "Зразковий дім УК" зареєстроване у Львові й належить львів'янам Ярославу Романчаку (власник ТОВ "Геліос Індастрі") та Оксані Сидляр (власник ТзОВ "Європет", що зареєстроване у Львові з 2007 року та займається оптовою торгівлею відходами та брухтом і збиранням безпечних відходів).

Нагадаємо, раніше Нафтогаз запустиву рамках акції "ТвояEнергонезалежність" можливість для побутових споживачів придбати газ у вересні за "літньою" ціною і використати його протягом опалювального сезону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.