Борги двох теплопідприємств можуть зірвати вчасний старт опалювального сезону на Львівщині

П'ятниця, 6 вересня 2019, 10:40

Нафтогаз оприлюднив інформацію про теплопостачальні підприємства, борги яких загрожують зірвати вчасний старт опалювального сезону на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба НАК Нафтогаз.

Нафтогаз України оприлюднив інформацю про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків й створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період.

Станом на сьогодні список включає 142 боржника при загальній кількості тепловиробників – 1316 підприємств. До цього переліку увійшли два підприємства у Львівській області: ТОВ "Зразковий дім УК" (Львів) та ТОВ "Енергія-Тепловодосервіс" (Яворів), які заборгували 27 273 грн та 6 835 287 грн відповідно.

Відтак, Нафтогаз щочетверга оновлюватиме на своєму сайті інформацію про несумлінних тепловиробників, що складатиметься з рівня заборгованості кожного підприємства та мінімальної суми, сплата якої тепловиробником дозволить йому отримувати газ на умовах ПСО.

Додамо, ТОВ "Енергія-Тепловодосервіс" належить братам Богдану та Явославу Дубневичам. У листопаді 2018 року АРМА звинуватило керівництво арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які належать братам Дубневичам, у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст і обрало управителем цих ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М".

Станом на квітень цього року у ТЕЦ була заборгованість за газ та проблеми із постачанням електроенергії для мешканців й підприємств, які працюють на території Яворівського району і Нового Роздолу. А 1 серпня голова Львівської ОДА Маркіян Мальський взяв на контроль питання підготовки до опалювального сезону в Новояворівську та Новому Роздолі. Тоді ж АРМА оголосило про нові конкурси на обрання управителів Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

За даними порталу YouControl, підприємство ТОВ "Зразковий дім УК" зареєстроване у Львові й належить львів'янам Ярославу Романчаку (власник ТОВ "Геліос Індастрі") та Оксані Сидляр (власник ТзОВ "Європет", що зареєстроване у Львові з 2007 року та займається оптовою торгівлею відходами та брухтом і збиранням безпечних відходів).

Нагадаємо, раніше Нафтогаз запустиву рамках акції "ТвояEнергонезалежність" можливість для побутових споживачів придбати газ у вересні за "літньою" ціною і використати його протягом опалювального сезону.

Мітки: брати Дубневичі, Львів, Нафтогаз, новини львова, опалювальний сезон, теплопостачання, Яворів