Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Руслан Кошулинський

Четвер, 12 вересня 2019, 13:40

У Кошулинського забрали 100 тисяч богомданих купюр

Руслан Кошулинський

Суд конфіскував 95 тис грн внесків у виборчий фонд Руслана Кошулинського.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Косівський районний суд Івано-Франківської області визнав винним та оштрафував депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського на 95 тис грн, які надали для здійснення передвиборної агітації його як кандидата на пост президента України.

Зокрема, за результатами аналізу фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду Кошулинського виявили факт вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП, а саме надання добровільного внеску до його виборчого фонду з порушенням встановленого законом порядку надання внеску (наявність податкового боргу на момент здійснення внеску).

Відповідно до частини третьої статті 43 ЗУ "Про вибори Президента України", забороняється здійснювати добровільні внески до виборчого фонду кандидата на пост президента України особам, які відповідно до ЗУ "Про політичні партії в Україні" не мають права здійснювати внески на підтримку партій.

Згідно з положенням пункту 8 частини першої статті 15 зазначеного закону, не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг.

Нагадаємо, 22 січня ЦВК зареєструвала Руслана Кошулинського як кандидата у президенти. Руслан Кошулинський витратив майже 16 млн грн на передвиборчу кампанію. Левову частку коштів складають внески партії у розмірі 6,5 млн грн та фізичних осіб у розмірі 9,3 млн грн.

Додамо, у серпні у підприємця, який фінансував на президентських виборах Руслана Кошулинського, суд постановив конфіскувати 190 тис грн.    

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.