Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія міської ради

Четвер, 19 вересня 2019, 11:19

Депутати Львова вимагають провести розслідування щодо будівництва цинкового заводу у Винниках

сесія міської ради

Львівські депутати звернулися до Маркіяна Мальського з вимогою посприяти у призупиненні будівництва цинкового заводу біля Винник та провести службове розслідування.

Про це сьогодні під час сесії повідомив депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андріян Гутник.

За його словами, станом на сьогодні ТзОВ "Екран" розпочало будівництво заводу гарячого цинкування у Винниках, який планують відкрити на початку 2021 року, однак, за численними зверненнями мешканців навколишньої території, у забудовника виявилено численні порушення, зокрема щодо впливу на довкілля.

Депутат пояснив, що санітарна зона для таких об'єктів становить більше ніж 1000 метрів від житлових будинків, натомість, у проектній документації заявлено лише 300 метрів відступу, а крім цього забудовник не провів стратегічну екологічну оцінку, згідно із вимогами законоджавства України.

"Ми, депутати Львівської міської ради вимагаємо скасувати розпорядження голови Пустомитівсткої РДА та забезпечити внесення змін детального плану забудови територій відповідно до вимог закону про стратегічну екологічну оцінку та провести відповідно екологічну експертизу вжити заходів для перевірки наявності корупційних, службових та інших кримінальних правопорушень, вчинених під чяас надання дозволів на проектування та будівництво заводу" – наголосив Андріян Гутник.

Нагадаємо, у серпні Мальський заявив, що будівництво цинкового заводу можливе, якщо забудовник переконає мешканців околиць у його безпечності.

Ще 8 липня голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш передав йому звернення від ініціативної групи мешканців Винників та сусідніх сіл, які проти будівництва цинкового заводу. Тоді ж голова Львівської ОДА попросив призупинити будівництво заводу, а 1 серпня під час сесії Львівської міської ради депутати вимагали від Львівської ОДА надати усі дозвільні документи на це будівництво.

Додамо, 26 червня мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.