Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будинок Терлецького

Четвер, 19 вересня 2019, 16:28

Львівські депутати відмахнулися від будинку Терлецького

будинок Терлецького

Депутати не підтримали жодну із петицій, яка б вирішила долю будинку Терлецького.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати розглянули дві електронні петиції про збереження будинку Терлецького на вул. Сахарова, 52 та про його знесення. Депутати не підтримали обидві петиції, "за" проголосували 8 та 22 депутатів відповідно.

Як повідомляли Варіанти раніше, 26 липня виконком Львівської міськради, всупереч протестам мешканців району дозволив знести будинок на вулиці Сахарова, 52, побудований в 1907 році, а на його місці збудувати 3-поверховий скляний офісний центр з підземним паркінгом.

Внаслідок цього львів'яни зареєстрували одночасно дві петиції, в одній вимагали зберегти будинок на Сахарова, 52, а в іншій знести, а на його місці збудувати офісний центр. Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий скасував дозвіл виконкому знести цей будинок й організував виїзне засідання виконкому на місце забудівлі з залученням додаткових експертів. Додамо, користувачі соцмережі фейсбук у коментарях повідомили, що автор петиції про знесення цього будинку Василь Жбадинський займається адвокатською діяльністю й є директором ТзОВ "Фенікс-Капітал", власником якої є громадянин Чехії Томаш Фіала, який також є володіє ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", яке у 2019 році придбало приміщення екс-ресторації Під Левом на Площі Ринок за 116 мільйонів.

Крім цього Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг, яке 5 липня отримало дозвіл від міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.