Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контейнери

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 24 вересня 2019, 11:23

У Залізничному районі Львова встановили підземний сміттєвий майданчик

контейнери

ЛКП Львівспецкомунтранс встановило підземні контейнери для побудових відходів на вул. Ранковій, навпроти будинку №49. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Новий майданчик для сміття складається з 4 контейнерів – по 1,1 м³ кожен, та так заваних "дзвіночків" для збору пластику та скла. Термін експлуатації обладнання – 10 років, гарантія – 1 рік. 

Контейнери призначені для звичайного побутового сміття. Тож викидати великогабаритні та будівельні відходи у них категорично не можна. 

Загалом на конструкцію витратили 320 тис. грн. Гроші виділяло ЛКП "Львівспецкомунтранс", а встановлювало майданчик ТОВ "ВР Компані". 

"Очевидними плюсами підземних контейнерів  є чистота, дизайн, не потрапляння вологи, дощу – це зменшує масу сміття, яке вивозиться. І це, звісно, буде відображатися на рахунках, які виставляються мешканцям. Тобто це абсолютно новітні технології, які застосовуються в усьому світі, і бажано, щоб у Львові таких точок було більше.

Об’єднання будинків – ОСББ, можуть так само долучатися до цього і робити собі біля подвір’я такі підземні контейнерні майданчики, щоб ми переходили швидшими темпами до сучасного поводження зі сміттям в частині його утилізації, забору і подальшого переміщення", – розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань безпеки.

Кнопка запуску конструкції захищена від сторонніх, активувати її можна лише за допомогою спеціального ключа, що є у співробітників "Львівспецкомунтранс»". Щоб відкрити кришку урни, потрібно ногою натиснути на педаль спереду.  

Зазначимо, з вересня на території Залізничного району Львова мали б запрацювати 40 майданчиків для сухих відходів. Їх облаштовують біля будинків ЛКП "Нове" і ЛКП "Бондарівка". 

Також із вересня на вул. Льва у Галицькому районі повинен був запрацювати другий пункт для прийому великогабаритних будівельних відходів. Перший такий майданчик відкрили 1 серпня 2018 року на вулиці Жовківській. Також нещодавно у місті  встановили сучасні контейнери для збору пластику.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року у Львові діють нові норми з вивезення сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.