Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сесія облради

Вівторок, 24 вересня 2019, 16:02

Львівські депутати проголосували за звернення щодо відставки Віконського

сесія облради

Депутати вимагають звільнити з посади Василя Віконського через його дії під  акції протесту у Соснівці.

Сьогодні, 24 вересня, під час сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, голови Національної поліції України Сергія Князєва щодо звільнення з посади начальника Нацполіції у Львівській області Василя Віконського. "За" проголосував 51 депутат. 

"Ми, депутати Львівської обласної ради, обурені фактом силового розгону акції мирного протесту... вимагаємо звільнити із займаної посади начальника Нацполіції у Львівській області Василя Віконського" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, сьогодні зранку громадські активісти увірвалися у приміщення Львівської ОДА, де проходила апаратна нарада голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, та закликали Василя Віконського написати заяву на звільнення через події у Соснівці.

Натомість Віконський заявив, що відмовляється писати заяву. Він пояснив, що його призначили на цю посаду згідно з наказом голови Нацполіції України й можуть звільнити лише за наказом.

Однак він підтвердив, що особисто віддав наказ на розгін активістів, які 21 вересня в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії.

Після цього депутати прийняли звернення, у якому засудилидії Віконського під час розгону активістів у Соснівці й вимагали відсторонити його від посади на час розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.