Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пасічна, 133

city-adm.lviv.ua

Четвер, 26 вересня 2019, 12:42

Антонов планує збудувати 27-поверховий житловий комплекс на Пасічній

вул. Пасічна, 133

У міськраді втретє розглядатимуть питання будівництва компанією "Ваш дім" житлового кварталу на вул. Пасічній, 133 на площі майже 12 га.

Відповідні містобудівні умови та обмеження розглядатимуть на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради цієї п’ятниці, 27 вересня.

Містобудівні умови та обмеження на будівництво з вбудованоприбудованими комерційними приміщеннями, паркінгом, даховими котельнями та трансформаторною підстанцією на вул. Пасічній, 133 хоче отримати "Житлово-будівельна компанія "Ваш дім".

Відповідно до проекту рішення виконкому житловий квартал планують будувати на земельній ділянці площею 11,9051 га, яка є у комунальній власності і призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

На території мають збудувати 7 багатоквартирних житлових будинків № 9, 9-А, 9-Б, 9-В, 9-Г, 10, 11, які планують зводити у 6-ти чергах будівництва. Згідно з проектом, будинки матимуть висоту 30 м, 50 м та 85 м, тобто 6, 9 та 27 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 30 %.

Зазначимо, що виконком Львівської міськради двічі переносив це питання через проблеми з документами. За словами в.о. заступника директора департаменту – начальника управління, головного архітектора міста управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради Олена Погорілець проект винесли на засідання виконкому згідно з рішеням суду, яке зобов'язало прийняти дані містобудівні умови, однак члени виконавчого комітету не погодили таке рішення.

"Якщо суд приймає рішення, ну то нехай суд і видає їм містобудівні умови. Ми це питання вже розглядали і голосували негативно, тому що там є багато нюансів, наприклад договір оренди теж згідно з рішенням суду непереукладений, відповідно до бюджету не надійшли кошти, і досить великі кошти" – заявив секретар Львівської міської ради заявив Анатолій Забарило.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що проект можуть ухвалити, якщо забудовник сплатить усі податки до міського бюджету.

"В мене прохання до Генадія Васьківа спільно з Любомиром Зубачем проведіть публічну розмову з керівнцитвом відповідної компанії і коли вони будуть готові чітко гарантувати законність і сплату всіх податків ми це питання розглянемо на виконавчому комітеті, бо впринципі архітектура є красивою і має право на життя" – зазначив Андрій Садовий. 

За даними порталу Youcontrol "Житлово-будівельна компанія "Ваш дім" понад 16 років займається організацією будівництва будівель, а її бенефіціарним власником є бізнесмен Віталій Антонов.

Зазначимо, Віталій Антонов є мажоритарним акціонером компанії ПАТ "Концерн Галнафтогаз" – мережі автозаправних комплексів "ОККО", голова Наглядової Ради Страхової компанії "Універсальна", президент "Універсальної інвестиційної групи".

Нагадаємо, у 2018 році Львівська міськрада дозволила будівництво готелю на площі Міцкевича ТзОВ "Центр розвитку нерухомості", яке належить львівському бізнесменові Віталію Антонову.

Додамо, Віталій Антонов у 2019 році планує розпочати будівництво цілорічного курорту в смт. Славське.

Нещодавно його фірма отримала для обслуговування дві АЗС "ОККО" поблизу Рясне-Руська та пункту пропуску "Краківець". У серпні цього року виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив ПАТ "Концерн Галнафтогаз" збудувати АЗС "ОККО" вул. Личаківській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.