Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Гірняк

Вівторок, 1 жовтня 2019, 12:36

Гірняк звинуватив лічильну комісію Львівської облради у зловживанні владою та подав заяву у поліцію

Володимир Гірняк

Володимир Гірняк вимагає відкрити справу проти членів лічильної комісії Львівської облради та Валентина Харлова через порушення під час голосування за його відставку.

Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні Володимир Гірняк скерував заяву у ГУ Нацполіції у Львівській області щодо притягнення до кримінальної відповідальності членів лічильної комісії Львівської облради та керуючого справами Львівської обласної ради Валентина Харлова.

"Перешкоджання діяльності депутата, зловживання владою, службовим становищем, службова недбалість – всі ці статті Кримінального кодексу України були порушені 24 вересня на позачерговій сесії ЛОР під час таємного голосування. Порушені лічильною комісією на керуючим справами ЛОР Валентин Харлов" – наголосив Володимир Гірняк.

За його словами, члени лічильної комісії мають "понести відповідальність за видачу бюлетенів без підпису, за не донесення раді результатів голосування, за кричуще порушення – знищення самих бюлетенів".

Зазначимо, 24 вересня, під час сесії Львівської обласної ради депутати провели таємне голосуванням щодо дострокового припинення повноважень Володимира Гірняка, однак його визнали недійсним через те, що бюлетні для голосування депутатам видавали без підпису.

Зазначимо, ще 10 вересня депутати визнали незадовільною роботу Гірняка. Натомість він відповів, що голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин повинен піти у відставку разом із заступниками, адже через "неефективність, непрозорість та нездатність працювати ситуація у Львівській обласній раді зайшла в глухий кут".

Нагадаємо, раніще Ганущин висловив невдоволення роботою своїх заступників і допустив позитивне голосування за їхнє звільнення на черговій сесії облради. А ще наприкінці травня цього року він звинуватив Гірняка у спробах лишити його посади. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.