Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗНО

radiosvoboda.org

Вівторок, 1 жовтня 2019, 14:30

На ЗНО-2020 не оцінюватимуть знання нового правопису

ЗНО

Цьогоріч тестові завдання ЗНО з української мови не базуватимуться на правилах нового правопису.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Тестові завдання з української мови на ЗНО-2020 не вимагатимуть знань нового правопису.

Міністерство освіти та науки України має 5 років на імплементування нових мовних правил у освітню програму. Тобто завдання, що стосуються нового написання слів, з'являться у тестах лише після 2024 року. Але в останньому відкритому завданні ЗНО, у творі, учень може писати за новими правилами за своїм бажанням.

"Якщо абітурієнт хоче використовувати правила нового правопису в творчому завданні, це, звичайно, не вважитиметься помилкою. Поки що він може писати як "Ігорович", так і "Ігорійович", як "проект", так і "проєкт". Твір перевірятимуть за новим правописом тільки тоді, коли його правила будуть закріпленні в навчальній програмі", – зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

Нагадаємо, реєстрація на ЗНО-2020 триватиме з 3 лютого до 24 березня.

За цьогорічними результатами ЗНО 41 абітурієнт з Львівщини набрав максимальні 200 балів. Майже 11% учасників ЗНО подали запити на тестові завдання з фізики російською мовою та більше 8% – з математики.

Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат втретє визнали найкращою школою України, а Львівщину – другою по ЗНО-2019.

Також цьогоріч 31 жовтня в Україні проведуть ЗНО для вчителів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.