Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту у Львові

Варта 1

Вівторок, 1 жовтня 2019, 14:50

Активісти заставили Віконського вибачитися за події у Соснівці

акція протесту у Львові

Сьогодні керівника Нацполіції Львівщини поставили на коліна та заставили публічно вибачитися за розгін протестувальників у Соснівці.

Про це повідомила Громадська рада при Львівській ОДА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні у Львові відбулася акція протесту "Львівщино, вставай!" під час якої активісти змусили нового очільника Головного управління Нацполіції Львівської області Василя Віконського стати на коліна та вибачитися за розгін протестувальників у селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району, де 21 вересня активісти заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії.

"Акція розпочалася під стінами Львівської ОДА, після чого протестувальники, з гаслами "Віконський геть зі Львова!" та "Віконського за грати!", організованою колоною попрямували до стін Головного управління Національної поліції Львівської області. Учасники акції спершу вдягнули на змія портрет Василя Віконського, як символ злочинів проти людей, а далі відбулась інсценізація подій у Соснівці 21 вересня... Усе закінчилась розкаянням очільника Нацполіції Львівщини, під час якого він просив вибачення у людей на колінах. На завершення акції протестувальники передали Віконському валізу з сухарями та вимогою збирати речі" – йдеться у повідомленні.

Також сьогодні громадські активісти зареєстровали заяву у Територіальному управлінні ДБР Львова про вчинення Василем Віконським кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365 КК України, а саме перевищення влади або службових повноважень.

Нагадаємо, раніше Василь Віконський доручив провести службове розслідування щодо перевищення поліцейськими своїх повноважень під час акції у Соснівці й підтвердив, що дав наказ на розгін активістів.

24 вересня активісти увірвалися у приміщення Львівської ОДА, де проходила апаратна нарада голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, та закликали Василя Віконського написати заяву на звільнення через події у Соснівці.

Натомість Віконський заявив, що відмовляється писати заяву. Він пояснив, що його призначили на цю посаду згідно з наказом голови Нацполіції України й можуть звільнити лише за наказом.

Додамо, 24 вересня під час позачегової сесії депутати Львівської облради проголосували за звернення до МВС та Нацполіції про звільнення з посади Василя Віконського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.