Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Вірменська, 27

google.maps

Четвер, 3 жовтня 2019, 17:00

Садовий дозволить вибити двері на Вірменській, 27

вул. Вірменська, 27

Власник приміщення на вул. Вірменській, 27 хоче вибити дверний отвір замість вікна для входу у майбутній магазин сувенірів.

Власник приміщення на вул. Вірменській, 27, яке придбав на аукціоні хоче вибити дверний отвір замість вікна для входу у майбутній магазин сувенірів.

Відповідні містобудівні умови та обмеження вже вдруге розглядатимуть на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради цієї п'ятниці, 4 жовтня. Минулого тижня виконком переніс це питання через те, що розробники проекту не погодив його з управлінням охорони історичного середовища Львівської міськради.

Містобудівні умови та обмеження на реставрацію з переплануванням нежитлових приміщень під індексом 17 під магазин-салон з відновленням входу на вул. Вірменській, 27 хоче отримати ТзОВ "ЕОЛ-М".

Відповідно до проекту рішення виконкому магазин-салон планують облаштувати у будинку, що підлягає реставрації, на території зони ЮНЕСКО і є пам'яткою архітектури місцевогозначення, відтак, забудовники мають врахувати вимоги збереження традиційного історичного середовища міста, а також провести реставрацію у межах існуючої висоти будинку.

Як зазначив представник фірми "ЕОЛ-М" проект розробляли згідно з зауваженнями управління охорони історичного середовища Львівської міськради, однак за словами начальника цього управління Лілії Онищенко-Швець у підприємців немає архівних досліджень, а лише фото інтер'єру.

"У мене нема підстав вважати, що це є реставрація через те, що жодних доказів про те, що був вхід не представлено. Якщо подивитися на цей цоколь, то там не видно абсолютно, що там колись був вхід, тому що цоколь є з суцільного каменю" – зазначила Ліля Онищенко-Швець.

Однак як зазначив секретар Львівської міської ради заявив Анатолій Забарило власник придбав це приміщення на ауціоні і готовий зробити реконструкцію першого поверху будинку, тому міський голова Львова Андрій Садовий доручив розробити проект без зауважень.

"По-перше треба зробити збори мешканців цього будинку, щоб їм представили цей проект, по-друге Лілія Онищенко, якщо є можливість допомогти власнику, бо він купив це приміщення на аукціоні міста за немалі гроші, і ми вітали би, якби люди оживили ще цю дільницю. Ми повинні допомагати людям, які інвесують кошти і чесно купили це приміщення в громади міста" – зазначив Андрій Садовий.

За даними порталу YouControl ТзОВ "ЕОЛ-М" зареєстроване 4 роки тому за тією ж адресою,ні якій хочуть реставрувати будинок, на вулиці Віоменській, 27 і займаєхться наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Власником фірми є львів'янин Григорій Слободзян, який також є власником ТзОВ "Рем Трест" (ремонт і технічне обслуговування машин і устатковання промислового призначення) та ПП "Пік Універсал", яке у листопаді 2018 року придбала приміщення першого поверху будинку на площі Святого Теодора за 2,2 мільйони

Розмір статутного капіталу підприємства становить 34 000 000 грн.

Нагадаємо, в березні цього року Львівська міськрада дозволила ТзОВ "ЕОЛ-М" перебудувати приміщення банку під міні-готель на вул. С. Наливайка, 6.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.