Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

падіння літака

ГУ ДСНС у Львівській області

Понеділок, 7 жовтня 2019, 11:55

Через падіння літака біля Львова авіакомпанії призупинили ліцензію

падіння літака

Державна авіаційна служба призупинила ліцензію авіакомпанії Ukraine Air Alliance, літак якої здійснив аварійну посадку в селі Сокільники.

Про це повідомляє пресцентр Державіаслужби.

Відповідний наказ видали 4 жовтня на підставі рішення Комісії з питань відповідної сертифікації. Відтак, з 5 жовтня привинили юію сертифіката експлуатанта приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "Україна Аероальянс".

"Наказом Державної авіаційної служби України від 4 жовтня 2019 року № 1334 припинено з 00 годин 00 хвилин (UTC) 5-го жовтня 2019 року дію Сертифіката експлуатанта приватного акціонерного товариства "АВІАКОМПАНІЯ "УКРАЇНА-АЕРОАЛЬЯНС" № UK 023" – йдеться у повідомленні.

Наказ прийнято на підставі рішення постійно діючої Комісії з питань сертифікації експлуатантів, організацій з технічного обслуговування і підтримання льотної придатності, розробників та виробників авіаційної техніки, навчальних закладів з підготовки льотного складу в Україні, льотного і технічного персоналу.

Нагадаємо, 4 жовтня літак Ан-12 авіакомпанії "Україна Аероальянс",впав поблизу села Сокільники, на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту "Львів".

Зазначимо, внаслідок аварії львівські правоохоронці відкрили провадження за фактом не дотримання правил безпеки та експлуатації повітряного транспорту. За попередніми даними, у літака, який прямував з із Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина) і не мав сідати у Львові, закінчилося пальне, тому він планував дозаправитися у аеропорті Львова й не долетів. 

На борту літака було 8 осіб. Внаслідок аварії 5 людей загинули, ще 3 – потрапили до лікарні.

Додамо, троє постраждалих внаслідок аварії літака Ан-12 перебувають у 8 лікарні Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.