Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту біля поліції

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 10:53

Активісти влаштували акцію з оркестром під будівлею поліції Львівщини

акція протесту біля поліції

Сьогодні більше сотні активістів пікетують будівлю поліції Львівщини з вимогою відставки Василя Віконського.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львові під стінами Головного управління Нацполіції у Львівській області Координаційна рада учасників бойових дій Львівщини й представники громадських оргінізацій Львова організували акцію протесту, вимагаючи очільника поліції Львівщини Василя Віконського подати у відставку.

Активісти вимагають відставки Віконського через розгін протестувальників у селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району, де 21 вересня активісти заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії.

Як пояснив голова ГО "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський, вони організували процесію з оркестром та труною, що символізує прощання з довірою та репутацією правоохоронних органів, які Василь Віконський своїми діями "поховав".

"Психіатричні заклади повинні видавати людям, які працюють у Нацполіції, довідки. Люди, які носять у кишені шиврони беркуту не повинні призначатись на посади у правоохоронні органи" – наголосив Іван Спринський.

Нагадаємо, раніше Василь Віконський доручив провести службове розслідування щодо перевищення поліцейськими своїх повноважень під час акції у Соснівці й підтвердив, що дав наказ на розгін активістів. А 24 вересня активісти увірвалися у приміщення Львівської ОДА, де проходила апаратна нарада голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, та закликали Василя Віконського написати заяву на звільнення через події у Соснівці.

Натомість Віконський заявив, що відмовляється писати заяву. Він пояснив, що його призначили на цю посаду згідно з наказом голови Нацполіції України й можуть звільнити лише за наказом.

Додамо, 24 вересня під час позачегової сесії депутати Львівської облради проголосували за звернення до МВС та Нацполіції про звільнення з посади Василя Віконського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.