Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Четвер, 31 жовтня 2019, 09:35

Комітет ВРУ підтримав зняття депутатської недоторканості із Дубневича

Ярослав Дубневич

Регламентний комітет направив подання про зняття депутатської недоторканості із Ярослава Дубневича на розгляд парламенту.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Вчора, 30 жовтня, на своєму засіданні регламентний комітет Верховної Ради рекомендував розглянути парламенту рішення про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа з Львівщини Ярослава Дубневича.

Комітет визнав законними усі три подання на Ярослава Дубневича й направив свої висновки на розгляд ВРУ: на притягнення до відповідальності, затримання і дозвіл на арешт. На засіданні був присутній генеральний прокурор Руслан Рябошапка і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Натомість Дубневич назвав справу проти нього "сфальсифікованою і політично мотивованою" й наголосив, що не збирається переховуватись від слідства і впливати на свідків.

Нагадаємо, 17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка  скерував у ВРУ подання, за яким нардепи мають дати згоду на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності.

Ярослава Дубневича звинувачують у незаконному привласненні майна та коштів та зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків УкрзалізниціЗгідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

А у вересні цього року Укрзалізниця передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівлі та постачанні анкерів, здійснені ТОВ "Корпорація КРТ". Засновником підприємства виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", що належить братам Богдану та Ярославу Дубневичам.

Як наголосив вчора перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, фракція планує проголосувати за зняття недоторканості з Дубневича.

Додамо, у вересні Верховна Рада прийняла закон про скасування недоторканності народних депутатів, який діятиме з 1 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.