Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брати Дубневичі

Понеділок, 23 вересня 2019, 16:00

Укрзалізниця передала до поліції матеріали проти братів Дубневичів

брати Дубневичі

Укрзалізниця виявила та передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівлі та постачанні анкерів.

Про це повідомив керівник Укрзалізниці Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

"Чорний понеділок" для братів Дубневичів... Це черговий щабель у нашій непростій боротьбі за прозорий ринок закупівель УЗ. Тут маємо справу з гігантами тіньових закупівель" – наголосив Кравцов.

Він пояснив, що дві компанії зі схожими назвами впродовж 2018 – 2019 років постачали закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника.

"Як показала перевірка: анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої "деталі" становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн" – зазначив Євген Кравцов.

За його словами, за 7 місяців цього року залізниця через таку схему могла втратити більше 60 млн грн, саме тому дію закупівель призупинили.

Нагадаємо, у травні цього року САП скерувала до Генпрокуратури чергове подання на нардепа Ярослава Дубневича щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

Також на початку травня НАЗК виявило, що Ярослав Дубневич, реалізуючи депутатські повноваження, діяв у власних інтересах. 

Як писали Варіанти раніше, "Корпорація "КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей "Укрзалізниці". Засновником підприємства ТОВ "Корпорація КРТ" виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", а засновниками цієї фірми є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.