Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Четвер, 30 травня 2019, 10:57

На Дубневича знову подали до Генпрокуратури через розкрадання Укрзалізниці

Ярослав Дубневич

САП скерувала до Генпрокуратури чергове подання на нардепа Ярослава Дубневича щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років.

Про це повідомляє видання "Слово і Діло".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до генерального прокурора Юрія Луценка подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича у кримінальному провадженні про заволодіння понад 93 млн грн філії ПАТ "Укрзалізниця.

Як йдеться у поданні САП, Ярослав Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. Будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства "Укрзалізниці" в порушення законної процедури, за завищеними цінами.

Замість переговорної процедури закупівлі нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ "Арго" та ТОВ "Корпорація КРТ", що спричинило завдання збитків на 93,28 млн грн.

Зазначимо, до цього всі подання САП Генпрокуратура повернула на доопрацювання.

Нагадаємо, у березні НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до заволодіння понад 93 млн грн керівництво заводу з виробництва стрілочної продукції, засновника-директора фіктивної компанії-переможця торгів (ТОВ "Арго"), директора компанії-посередника (ТОВ "Корпорація КРТ") – загалом 7 осіб.

Також на початку травня НАЗК виявило, що Ярослав Дубневич, реалізуючи депутатські повноваження, діяв у власних інтересах. 

Додамо, на виборах у 2014 році Ярослав Дубневич переміг в 120 окрузі та став народним депутатом. Під час виборчої кампанії Комітет Виборців України стверджував, що Дубневич застосовував непрямий підкуп виборців. Нардеп став головою Комітету з питань транспорту у Верховній Раді.

У 2017 році Ярослав Дубневич задекларував 99 земель, 10 будинків і 3,6 млн доларів готівки.

Як писали Варіанти раніше, "Корпорація "КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей "Укрзалізниці". Засновником підприємства ТОВ "Корпорація КРТ" виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", а засновниками цієї фірми є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.