Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту біля ЛОДА

Четвер, 7 листопада 2019, 13:18

Свобода підписалась попкорном на земельне ватерлоо для Зеленського

акція протесту біля ЛОДА

Активісти анонсують масштабні акції протесту проти зняття мораторію на продаж землі у всіх областях України.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Сьогодні, 7 листопада, біля будівлі Львівської ОДА відбулася акція протесту проти зняття мораторію на продаж землі, яку організували представники ВО "Свобода". На ній заявили про початок масових протестів українских аграріїв у всіх областях України. 

За словами представника ВО "Свобода" Олега Панькевича вже від сьогодні на протест вийшли фермери Харківської області.

"ВО "Свобода" виступає за активну співпрацю з політичними партіями. Ми хочемо бути разом з тими організацієми та рухами, які є проти продажу землі сільськогосподарського призначення" – додав Олег Панькевич.  

Протестувальники, закликали очільника Львівської ОДА вийти до них особисто, щоб прийняти їхню резолюцію та публічно вибачитись "за дії злочинної влади". 

У резолюції активісти закликають:

– Визнати законопроект про зняття мораторію на продаж землі таким, що суперечать інтересам України та має на меті задовільнити інтереси олігархів та іноземних спекулянтів;

– Розпочати широке публічне обговорення щодо запровадження прозорого обліку земель в інтересах нинішнього та майбутнього поколінь;

– Продовжити моратарій на продаж земель сільськогосподарського призначення до закінчення війни на Сході України та повернення Криму до складу України

Документ підписали 800 фермерів України.

Нагадаємо, на початку вересня президент Володимир Зеленський доручив ухвалити закон про скасування мораторію на продаж землі до 1 грудня 2019 року. У зв'язку з цим у вересні активісти збирались під Львівської ОДА з протестом проти зняття мораторію. 

Також, згідно з опитуванням проведеним соціологічною групою "Рейтинг", третина українців вважає, що запровадити продаж с/г земель можна тільки після всеукраїнського референдуму.

Додамо, мораторій на продаж землі введений в Україні в 2001 році. На початку жовтня 2016 року Верховна Рада продовжила його до 2018 року. 21 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі ще на 1 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.